Brief vaccinatie 6-11-jarigen

De laatste dagen kregen wij veel vragen met betrekking tot vaccinatie bij 6-11 jarigen. Wij hebben dit als VZW nader bekeken en hebben geprobeerd dit voor jullie samen te vatten. Hieronder kan je de conclusie vinden op basis van informatie die beschikbaar was op 5 januari 2022.
Elk kind tussen 6 en 11 jaar zal een individuele uitnodiging krijgen. Voor zover we weten zal dit enkel toekomen op het domicilieadres van het kind.
De vaccinatie gaat in principe in het vaccinatie centrum door, er bereiken ons echter ook berichten dat het alsnog in sommige scholen zou doorgaan onder begeleiding van het CLB.
In bijlage hebben wij een voorbeeldbrief voorzien, die u kan aanvullen met de naam en het adres van de school, CLB en /of het vaccinatiecentrum van het domicilieadres van Uw kind(eren). In deze brief staat dat u zich verzet tegen elke vorm van covid-vaccinatie en u geen toestemming geeft om uw kind(eren) tegen covid-19 te laten vaccineren.
Geef deze brief af op het vaccinatiecentrum, behoud de ondertekende afscheurstrook en bezorg de brief aan de school en het CLB. Laat deze de afscheurstrook ook ondertekenen.
Voor verdere opvolging van de covid kindervaccinatie zal er binnenkort door Care 4 Freedom een website gelanceerd worden, waarover nog verdere communicatie volgt.
Zoals altijd blijft het allerbelangrijkste dat u in gesprek gaat met de andere ouder, de school en het CLB. Doe dit op een rustige en liefdevolle manier. We merken dat deze aanpak bij de discussie rond de mondmaskers tot mooie en hoopgevende resultaten heeft geleid.
Het Legal Hearts Team
Scroll naar boven